Cursus RUST VINDEN IN JEZELF


Voor wie ?
Herken jij jezelf in een van de onderstaande uitspraken?

* Ik ren mezelf voorbij en neem geen tijd om te ontspannen
* Vaak heb ik het gevoel geleefd te worden
* Er komt zoveel bij me binnen en ik kan me er niet voor afsluiten

Heb je regelmatig last van onrust, stress, spanning of pijnklachten?
Heb je behoefte aan rust en een goede energiebalans?
Wil je meer in contact komen met jezelf en je innerlijk weten?
En meer leren genieten van het leven in het hier en nu?

Dan is deze cursus een aanrader voor jou!


Wat kun je verwachten?
 
Deze cursus maakt je bewust van hoe je in de wereld staat: van je eigen energie, van je innerlijke beweging en van de wisselwerking tussen jou en je omgeving. Je leert hoe je bij jezelf kunt blijven en toch in verbinding kunt zijn met de ander en de wereld om je heen. Je leert je eigen grenzen kennen en ze bewust te benutten om jezelf te beschermen tegen teveel indringende prikkels van buitenaf.
Je  wordt je bewust van je (belemmerende) overtuigingen en leert hoe je ze kunt loslaten, zodat ze in het hier en nu geen rol meer hoeven te spelen. Ook invloeden van anderen die beperkend werken in je leven, leer je herkennen en vervolgens loslaten. 

Je innerlijk weten, ook wel intuïtie, is een prachtig soort zintuig, dat direct in verbinding staat met je kern. In deze 'verstandelijke' maatschappij is veelal geen plek geweest voor je intuïtie. Maar hoe vaak heb je niet gedacht: 'ik wist het wel!' Een voorgevoel dat je dan maar weer wegredeneerde. Rust vinden in jezelf brengt je weer dichter bij je kern en je vertrouwen op je innerlijk weten. 

Een voorwaarde om in contact te kunnen zijn met jezelf en met je omgeving, is dat je in het hier en nu bent. Als jij met je aandacht al bij morgen bent, of nog bij gister, ga je voorbij aan wat er nu is. 
In het hier en nu zijn (Mindfulness) vormt een essentieel onderdeel van deze cursus. 


De werkwijze 
Rust vinden in jezelf is een praktische, ervaringsgerichte cursus, waarin alle ruimte en respect is voor ieders proces.
De middelen die tijdens de lessen gebruikt worden zijn geleide meditatie, visualisatie, lichaamswerk, tekenen, schrijven en speelse oefeningen met elkaar. Reflectie op jezelf maakt een belangrijk deel uit van de cursus.
Je krijgt middels simpele opdrachten praktische 'tools' aangereikt die je gelijk in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

In deze cursus sta jij centraal. Het doel is dat jij je ervan bewust wordt wat er in jou omgaat, waarom je dingen op een bepaalde manier doet, en dat je daar iets aan kunt veranderen als je dat zelf wilt. De keuze is altijd aan jou!

Opbouw van de cursus
Het cursusblok bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2,5 uur. De lessen worden opgebouwd, dat wil zeggen dat je iedere les een volgende stap en nieuwe technieken aangereikt krijgt. Iedere les bouwt voort op de voorgaande, waardoor de 7 lessen een samenhangend geheel worden.


Dag en tijd: volgt


Data: volgt

Kosten: volt

Locatie
volgt

Download hier het inschrijfformulier.

 

 

back_16.jpg