Tijdens een Voice Dialogue sessie werken we met deelpersonen. Ieder mens bestaat uit vele deelpersonen. Een deelpersoon kun je omschrijven als een deel van jou dat in bepaalde situaties op een bepaalde manier reageert, omdat het geleerd heeft dat dat de meest veilige manier is om je op te stellen. Je kunt er daarom vanuit gaan dat iedere deelpersoon in oorsprong het goed met je voor heeft.
Soms echter blijven delen van ons steken in het verleden en reageren ze nog vanuit een situatie die niet meer actueel is. Op zulke momenten gaan die delen je tegenwerken. Dan wordt het tijd eens met zo´n deelpersoon in gesprek te gaan.


Met Voice Dialogue gaan we ervan uit dat elk deel van jou een eigen stem heeft. Tijdens een sessie komen die dan ook letterlijk aan het woord. Op zo'n manier maak je kennis met verschillende deelpersonen in jou. Sommige daarvan ken je al goed. Maar ook met voor jou nog onbekende, verstoten delen, die eveneens jouw gedrag bepalen, gaan we in gesprek.


Het doel van Voice Dialogue is je verschillende delen leren (her)kennen en omarmen. Een Voice Dialogue sessie is een enorm bewustwordingsproces, dat je in staat stelt te transformeren.

Tijdens een Voice Dialogue sessie ben je niet in trance.
Een sessie duurt gemiddeld 1,5 á 2 uur.
back_08.jpg