Bekende psychologen als Freud en Jung hebben zich uitgebreid met dromen bezig gehouden. Zij hebben stappen gezet op een pad waar velen na hen op hebben doorgeborduurd.
Door middel van dromen komen boodschappen van ons onbewuste naar ons bewustzijn. Soms zijn dromen heel helder, een verwijzing naar, of een verwerkingsproces van de dag(en), of nog veel langer, ervóór. Maar vaak begrijpen we ze niet, omdat we de taal van het onbewuste niet begrijpen.
Het zijn onder andere de verdrongen, 'onacceptabele', pijnlijke gevoelens, innerlijke conflicten en angsten, die we, om te kunnen overleven, hebben weggedrukt. Deze diepgewortelde, verborgen energieën vinden hun uitweg via dromen. In tijden van grote verandering, onzekerheid en vertwijfeling hebben we vaak de heftigste dromen.
Door te werken met je dromen krijg je meer inzicht in wat je onbewuste je te zeggen heeft. Ook onderdrukte talenten grijpen via je dromen hun kans zich kenbaar te maken.
Tijdens het werken met dromen maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals onder andere Vrije Associatie, Trance-healing en Voice Dialogue.


back_10.jpg